Medical Intertrade d.o.o. Virbac zastopnik za Slovenijo

Politika zasebnosti

Usklajenost z veljavno zakonodajo

Medical Intertrade d.o.o. v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (EU) 2016/679 in drugo veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov namenja posebno pozornost varovanju zasebnosti informacij, ki jih pridobi od uporabnikov teh spletnih strani, in osebnih podatkov, ki jih uporabniki posredujejo Medical Intertradu d.o.o. V nadaljevanju vas bomo seznanili s sistemom zbiranja, shranjevanja, uporabe in širjenja osebnih podatkov.

Katere osebne podatke zbiramo prek spletnih strani?

Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov.

Osebne podatke zbiramo le takrat, ko nam jih pošljete sami, na primer ko se prijavite na novice, za dostop do določenih vsebin ali za sodelovanje v nagradni igri, ko po elektronski pošti povprašujete po izdelkih in v podobnih situacijah, ko ste se odločili, da nam pošljete svoje podatke.

Poleg osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, informacije zbiramo še prek piškotkov. Te informacije lahko vsebujejo: spletno stran, prek katere ste se povezali z našim spletiščem, spletne strani, ki jih obiskujete z našega spletišča, čas trajanja obiska na naših spletnih straneh. Zadnje tri znake vašega IP-naslova nemudoma anonimiziramo, zato da vas prek IP-naslova ne moremo identificirati. S temi informacijami bi morda lahko ugotovili vašo identiteto, vendar tega ne počnemo.

Za katere namene obdelujemo podatke, ki nam jih pošljete prek spletnih strani?
Podatke, ki nam jih posredujete ali jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo za naslednje namene: za statistične namene in za namene zbiranja demografskih podatkov in zanimanj o obiskovalcih, a le tako, da ni možno ugotoviti vaše identitete; za ugotavljanje težav s strežnikom in urejanje spletnih strani; za dobavo izdelkov in storitev, ki ste jih naročili na naših spletnih straneh; v druge namene, ki ste jih zahtevali oz. ste se z njimi strinjali, razen če je z zakonom predpisano drugače.

Ali vaše osebne podatke posredujemo tudi drugim družbam?
Dostop do vaših osebnih podatkov ima samo podjetje Medical Intertrade d.o.o., ki pripravlja spletno stran.

Kje hranimo osebne podatke, ki nam jih zaupate prek spletnih strani?
Vaše osebne podatke hranimo na Medical Intertrade strežnikih, ki jih sami upravljamo. Če osebne podatke hranijo pogodbeni partnerji, zagotavljajo vsaj enako stopnjo varovanja, kot ga imamo v Medical Intertrade-u. Vaših podatkov v nobeni obliki ne bomo posredovali v uporabo tretjim osebam, razen če bodo tako zahtevali pravosodni organi.

Strokovna javnost
Nekateri deli teh spletnih strani lahko vsebujejo informacije, ki so po Zakonu o zdravilih (ZZdr-2) dostopne le zdravnikom, farmacevtom in veterinarjem. Zato moramo zbirati kontaktne podatke o uporabnikih in nekatere osebne podatke o tistih zdravnikih, farmacevtih in veterinarjih, ki bi radi prišli do strokovnih informacij o zdravilih. Osebni podatki se uporabljajo kot zagotovilo, da so vsebine na spletni strani na voljo v skladu z zakonodajo o zdravilih. Izključno odgovornost za verodostojnost teh podatkov prevzamejo uporabniki. Kontaktne podatke uporabljamo za vzpostavitev stika z uporabnikom, če je to potrebno. Osebnih in kontaktnih podatkov ne uporabljamo v druge namene in jih ne razkrivamo tretjim osebam.

Otroci
Virbac spletne strani so načeloma namenjene polnoletnim osebam. Kadarkoli bo Virbac pripravil spletne vsebine za mladoletne ter izdelke ali storitve ponujala v uporabo mladoletnim, bo to storila v skladu z veljavno zakonodajo ter pridobila privolitev staršev oziroma nosilca starševske odgovornosti mladoletne osebe.

Piškotki

Piškotek je manjša datoteka, ki se namesti na vašo napravo med obiskom spletne strani in jo stran, ki je piškotek izdala, prepozna. Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu spletnih strani.

Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so začasni, nekateri pa ostanejo shranjeni v vaši napravi določeno obdobje, tudi ko naše spletne strani zapustite. Z začasnimi piškotki merimo število obiskovalcev spletnih strani, s shranjenimi pa hranimo kontaktne podatke za kasnejše obiske naših spletnih strani, tako da vaša prijava naslednjič ni več potrebna. Uporabljamo tudi shranjene piškotke, ki izvirajo z drugih spletnih mest: to so piškotki družbe Youtube, ki omogočajo, da si lahko na naših spletnih straneh ogledate določene video vsebine, oglaševalski piškotki ter piškotki Google Analytics, s katerimi ugotavljamo, kako se premikate po naših spletnih straneh, katere vsebine vas zanimajo in kako dolgo je trajal vaš obisk. Na podlagi tega lahko urejamo vsebino spletnih strani in jo prilagajamo potrebam obiskovalcem.

Podatke, ki jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo izključno za statistične namene in za namene zbiranja demografskih podatkov in zanimanj obiskovalcev, a le tako, da ni možno ugotoviti vaše identitete, za ugotavljanje težav s strežnikom, urejanje spletnih strani in obveščanje o izdelkih.

Večina brskalnikov samodejno sprejme uporabo piškotkov. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli zavrnete. Če želite na svoji napravi piškotke zavrniti, lahko spremenite nastavitve brskalnika, ki ga uporabljate. Več podatkov o zavrnitvi piškotkov najdete tudi na www.aboutcookies.org, o storitvah Google Analytics pa na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Vaše pravice

Prek zahtevkov in navodil za uresničevanje vaših pravic, lahko kadarkoli zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, njihov popravek ali pa izbris, ugovor zoper obdelavo ali omejitev obdelave.

Prav tako se lahko od prejemanja promocijskih e-sporočil odjavite, in sicer tako, da v nogi e-sporočila preprosto kliknete »Odjava«.
 

Medical Intertrade d.o.o. si pridržuje pravico, da spremeni politiko zasebnosti na svojih spletnih straneh, zato vam svetujemo, da jo redno preverjate. Če bomo politiko zasebnosti korenito spremenili, bomo obvestilo o spremembi prej objavili na spletnih straneh.

Varnost

Medical Intertrade d.o.o. uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom, in ima cerifikat za standard ISO 27001 Sistemi upravljanja informacijske varnosti. Varnost je že v osnovi vgrajena v vse sisteme in postopke dela z zbirkami osebnih podatkov, saj se zavedamo njenega pomena. Pri delu z zbirkami uporabljamo najnovejše tehnološke rešitve in pristope, ki v kombinaciji zagotavljajo kar se da visoko stopnjo varnosti hranjenja in obdelave osebnih podatkov (šifriranje podatkov, politika dostopov do podatkov, beleženje dostopov do podatkov itd.). Infrastruktura z neprekinjenim nadzorom ščiti podatke pred vsemi grožnjami, tudi pred virusi in ostalimi vrstami zlonamerne kode. Uporabljamo sisteme in postopke zaznavanja groženj, kar pomaga pri zaščiti storitev in končni visoki stopnji varnosti. 

Stik z nami

V primeru težav, vprašanj ali vpogleda, popravka, blokiranja in izbrisa vaših osebnih podatkov se obrnite na veterina@medical-intertrade.si.
Nenehni razvoj spleta zahteva občasno spreminjanje našega pravnega obvestila. Pridržujemo si pravico do teh sprememb.