Medical Intertrade d.o.o. Virbac zastopnik za Slovenijo

Odkrijte Virbac

Medical Intertrade

 

Medical Intertrade d.o.o.


Medical Intertrade, promet z zdravili in sanitetnim materialom je družba z omejeno odgovornostjo s sedežem na Brodišču 12 v Trzinu. Ustanovili smo jo leta 2004 kot podjetje za zastopanje tujih proizvajalcev farmacevtskih in medicinskih izdelkov. Z leti smo s celovitim pristopom, s pozornostjo in razumevanjem potreb naših partnerjev ter medsebojnim zaupanjem, razširili poslovanje in smo danes registrirani za veleprodajo zdravil.

Konec leta 2014 smo odprli oddelek veterine in pričeli z veterinarsko veletrgovino. Ponujamo vam širok nabor veterinarskih produktov, ki so zastopani na slovenskem trgu.

Leta 2018 smo na področju veterine postali zastopniki za podjetje Virbac. Naše vsakdanje poslovanje odlikujejo strokovnost, bogate izkušnje na področju veterine, profesionalen pristop in kakovost storitev. Tudi v prihodnosti bomo nadaljevali z uspešnim razvojem družbe in ustvarjanjem novih poslovnih priložnosti v veterinarski industriji.

V veterinarski ekipi vsakodnevno komuniciramo z veterinarji, veterinarskimi tehniki in ostalimi, ki se vsakodnevno srečujejo z živalmi in njihovimi lastniki. S svojim strokovnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami svetujemo in pomagamo pri izbiri veterinarskih produktov. Za vsa morebitna vprašanja smo vam vedno na voljo.

 

Odkrijte več o Virbac skupini
Virbac skupina

Virbac skupina

Z inovativnimi rešitvami, ki pokrivajo večino živalskih vrst in bolezni, Virbac dan za dnem prispeva k oblikovanju prihodnosti zdravja živali.

Ustanovitelj

Ustanovitelj

Od majhnega biološkega raziskovalnega centra, ustanovljenega leta 1968 v trisobnem stanovanju v Nici, do 7. največjega laboratorija na svetu. Pogled nazaj na začetke velike človeške pustolovščine.

Vrednote

Vrednote

Spodbujamo podjetništvo, spodbujamo inovacije, izkazujemo naše sodelovanje, imamo posluh za naše stranke, naši zaposleni so naša moč in spodbujamo trajnost...

Zgodovina

1968

1970

1970

1973

1977

1982

1982

1985

1987

1988

1989

1991

1992

1992

1996

1998

1999

1999

2001

2001

2001

2006

2006

2008

2008

2010

2011

2012

2015

2015

2016

2017

2017

2017

2018

2018

2018

2018

1968

PRD.pngUstanovitev SARL Virbac biološkega raziskovalnega centra.

1970

1970.pngZahvaljujoč distribucijskim partnerstvom v Beneluksu in Nemčiji, začne Virbac svoje izdelke tržiti na mednarodni ravni.

1970

COLLIER.pngVirbac razvije prvo insekticidno ovratnico za pse, ki kasneje postane eden vodilnih izdelkov skupine.

1973

batiment-construction.pngVirbac zgradi prvo stavbo svojega bodočega sedeža v Carrosu blizu Nice, kjer hitro doda proizvodno-skladiščno enoto in nakladalno ploščad.

1977

rilexine.pngVirbac ponudi prvi cefalosporin v veterinarski medicini (za pse, mačke in govedo) v Franciji, s čimer ponuja alternativo cefalosporinom, pridobljenih iz človeških zdravil.

1982

parvovirus.pngKot odgovor na epidemijo virusnega gastroenteritisa, ki je zdesetkala vzrejo psov, Virbac ustvari prvo cepivo na osnovi parvovirusa, odobreno za pse, in tako vstopi v izjemno ekskluzivni klub inovativnih laboratorijev za razvoj cepiv.

1982

filiale-allemagne.pngOdprtje prve podružnice v Nemčiji po nakupu lokalnega distributerja VMG, s čimer se je začelo uvajanje Virbaca v Evropi.

 

 

1985

bourse.pngVirbac, francoski laboratorij za zdravstveno varstvo živali številka dve, je začel trgovati na sekundarnem trgu pariške borze.

1987

allerderm.pngZ nakupom družbe Allerderm Inc. Virbac vstopi na ameriški trg, kjer se specializira za novi veterinarski dermatološki trg in nekaj let kasneje postane vodilni na svetu.

1988

leucogen.pngS prvim gensko spremenjenim cepivom proti mačji levkemiji, izdelanim iz prečiščenega retrovirusa v ovojnici p45 FeLV Virbac ponudi veterinarjem učinkovito rešitev proti bolezni mačk za katero takrat še ni bilo zdravila.

1989

imperial-dog.pngVirbac je prevzel Imperial Dog, proizvajalca hrane za pse in mačke, ki ga je ustanovil ustvarjalec Royal Canin, zdaj Virbac Nutrition.

1991

vaccin-renard.pngV Evropi Virbac ponudi prvo peroralno cepivo proti steklini za lisice, pridobljeno s selektivno mutacijo.

1992

PRD-JD.pngVeterinar, doktor Pierre-Richard Dick, ustanovitelj Virbaca nenadoma umre pri 55 na srednjeameriškem pomorkem potovanju. Na čelu podjetja ga je nasledil takratni finančni direktor Pascal Boissy. Šest mesecev kasneje podjetje sprejme novo organizacijsko strukturo, sestavljeno iz izvršnega in nadzornega sveta, katerih predsednica postane Jeanine Dick, žena ustanovitelja.

1992

asie.pngVirbac nadaljuje svojo mednarodno širitev z ustanovitvijo prve podružnice v Aziji (partnerstvo z Maruyasujem, japonskim uvozno-izvoznim podjetjem).

1996

fusion.pngŠtevilna podjetja, ustanovljena za razvoj podjetja na francoskem ozemlju, se združijo v eno podružnico Virbac France, s čimer se formalizira začetek krovne blagovne znamke Virbac.

1998

jelaime,jelevaccine.pngS svojo oglaševalsko akcijo plakatov "Ljubim svojega ljubljenčka, zato ga cepim" Virbac ozavešča širšo javnost o cepljenju v Franciji.

1999

EM.png48 letni Eric Marée, diplomant HEC in imetnik MBA na univerzi Cornell v ZDA, postane predsednik izvršnega odbora Virbac.

 

 

1999

Po prevzemu podjetja Agri-Nutrition s sedežem v St. Louisu (Missouri), Virbac pridobi vrsto izdelkov za nego zob in dlesni ter nego kože in ušes.stlouis.png

 

 

 

 

 

 

 

 

2001

virbagen-omega.pngVirbac veterinarjem ponudi prvi interferon omega za pse in mačke v Evropi.

2001

fondation2001.pngFundacija Pierre-Richard Dick, ki je bila ustanovljena leta 1993, po ustanoviteljevi smrti, postane korporacijska fundacija Virbac. Predseduje ji njegov sin Jean-Pierre Dick, namenjena pa je ozaveščanju javnosti, izobraževanju in informiranju, zlasti otrok, in sicer o vprašanjih povezanih z vključevanjem in dobrim počutjem živali v mestih.

2001

JPdick.pngVirbac se pridruži Jean-Pierru Dicku, sinu ustanovitelja in doktorja veterinarske medicine, na njegovi jadralni avanturi: s svojim sodelovanjem v epskih dirkah skiper pomaga okrepiti veterinarski poklic in spodbujati zdravje živali.

2006

MHDick.pngMarie-Hélène Dick, hči ustanovitelja, doktorica veterinarske medicine, diplomirana MBA na HEC, je imenovana za predsednico nadzornega sveta Virbac.

2006

inde.pngVirbac s prevzemom Agrivet Farm Care, podružnice GlaxoSmithKline za zdravstveno varstvo živali, postane številka ena v Indiji.

2008

prod.pngVirbac ima s 7 proizvodnimi enotami industrijski park na vseh petih celinah (Francija, ZDA, Mehika, Brazilija, Avstralija, Južna Afrika in Vietnam).

2008

suprelorin.pngVirbac ponuja veterinarjem prvi implant na osnovi deslorelina za indukcijo začasne neplodnosti pri samcih psov.

2010

australie.pngVirbac podpiše sporazum s podjetjem Pfizer Inc. za pridobitev avstralskih pravic do vrste izdelkov za živali za proizvodnjo hrane, predvsem antiparazitikov in cepiv za govedo in ovce.

2011

canileish.pngVirbac predstavi prvo cepivo proti pasji lišmaniozi v Evropi.

2012

aqua.pngVirbac je pridobil večinski delež Centroveta, vodilnega na trgu zdravstvenega varstva živali v Čilu, strokovnjaka za razvoj in proizvodnjo inovativnih izdelkov za zaščito in obdelavo ribogojnic s hladno vodo (losos in postrv).

 

 

2015

cochon.pngVirbac je prevzel tajvansko podjetje Schweitzer Biotech Company, ki je strokovnjak za razvoj bank celičnih kultur, ki so osnova za proizvodnjo virusnih cepiv predvsem za prašiče in perutnino. Ta pridobitev formalizira oblikovanje nove strukture za raziskave in razvoj na področju biologije v jugovzhodni Aziji, regiji, ki je prepoznavna po največjih trgih prašičev in akvakulture (topla voda) na planetu.

 

 

2015

fondation.pngKorporacijska fundacija Virbac se zaveda izzivov, ki so povezani z medsebojno povezavo zdravja živali, ljudi in okolja, sproži podporo za presejalni, nadzorni in preventivni program za govejo tuberkulozo in steklino v parku Gonarezhou (Zimbabve).

 

 

2016

argonavis.pngPo izgradnji VB8 v Carrosu leta 2014, proizvodni zgradbi namenjeni proizvodnji sterilnih injekcijskih pripravkov, Virbac še naprej vlaga v kakovost in krepi svoje proizvodne zmogljivosti z Argo Navis, alter egom VB8 v Mehiki.

 

 

2017

petfood.pngPo fiziološki paleti izdelkov leta 2016 Virbac lansira vrsto dietetične za pse in mačke. Njihova sestava je še posebej primerna za prehranske potrebe mesojedih živali.

 

 

2017

voile.pngNa čelu St. Michel-Virbac Jean-Pierre Dick zmaga na svoji četrti dirki Jacques Vabre (prvi v zgodovini kavne dirke). Ta zmaga pomeni prelomnico v življenju mornarja in najbolj primeren zaključek njegovih 17 let dogodivščin po svetu, ki plujejo pod barvami Virbaca.

 

 

2017

SH.png47 letni Sébastien Huron, doktor veterinarske medicine, vodja Global Business Operations in član izvršnega odbora od leta 2012, prevzame mesto Virbac predsednika od Érica Maréeja.

 

 

2018

50ans332x186px.jpgSeptembra Virbac praznuje 50-letnico. Skupaj z družino ustanovitelja skoraj 3000 povezanih zaposlenih sodeluje v dvodnevnem dogodku, ki se odvija v ozračju topline, medkulturne izmenjave in sodelovanja v službi zdravja živali.

 

 

2018

smartcap332x186px.jpgVirbac je prejel nagrado Pharmapack Europe Award za Smart Cap, pokrovček za varno ekstrakcijo tekočih izdelkov (priznan tudi s strani ADF Paris Awards leta 2019).

 

 

2018

lamelles332x186px.jpgVirbac v svojo paleto izdelkov vključi žvečilke, prve z zobno tehnologijo, ki so namenjene odpravljanju zadaha, katerega vzrok lahko izvira iz gobca ali prebavnih težav (Fr3sh).

2018

porcelets332x186.jpgVirbac omogoči, da je prehransko dopolnilo na voljo v več azijskih državah (Tajvan, Vietnam, Filipini, Južna Koreja in Tajska), in sicer za izboljšanje preživetja pujskov od rojstva do desetih dni.

Pravno obvestilo
Vsa zdravila in izdelki, ki so omenjeni na tej spletni strani, nimajo dovoljenja za promet v vseh državah. Imena izdelkov, ki so navedena v tem dokumentu, so zaščitena glede blagovnih znamk. Virbac in / ali njegove hčerinske družbe so lastniki ali pa jih imajo izključno v svoji rabi.