Medical Intertrade d.o.o. Virbac zastopnik za Slovenijo

Nasveti

Rezultati 0 (0 Ocene)

Top nasveti za izboljšanje higiene zob in dlesni pri vaši mački


»Preventiva je boljša kot kurativa« – bolje preprečiti kot zdraviti. Tukaj je nekaj enostavnih korakov, ki vam bodo v pomoč pri izboljšanju higiene ustne votline vaše mačke in zmanjšanju možnosti za nastanek bolezni zob in dlesni.

  • Ščetkanje zob vaše mačke je »zlati standard« higiene zob in dlesni. Je najbolj učinkovit način za odstranjevanje zobnih oblog. Vedno uporabite zobno pasto in zobno ščetko, ki sta zasnovana posebej za mačke, saj so lahko nekatere sestavine v človeških zobnih pastah za mačke strupene.
  • Če vam zobe kljub vsem naporom ne uspe ščetkati, lahko uporabite dodatke v obliki raztopine, kot je npr. Vet Aquadent, ki se ga preprosto doda vsak dan v svežo pitno vodo. Vet Aquadent bo zmanjšal možnost nastanka zobnih oblog in osvežil dah vaše mačke.
  • Prilagodite hrano vaše mačke. Mokra hrana na zobe nima »brusilnega« delovanja, suha hrana oz. briketi pa imajo.
  • Mačko lahko od majhnega navadite, da ji pogledate v gobec in se prepričate, da ni nikjer nobene rdečine, oteklih dlesni in rjavih naslag na zobeh. Če vaša mačka ni navajena, oz. vam ne pusti, da ji gledate v gobec, se za takšen pregled obrnite na svojega veterinarja. Prav tako se na vašega veterinarja obrnite, če na zobeh ali dlesnih opazite zgoraj opisane spremembe.
Sorodni izdelki

Encimska zobna pasta z aromo perutnine ter dvojno zobno ščetko in naprstnikom

Preberite več

VEGGIEDENT® FR3SH™ - Žvečilke za zobe za pse

Preberite več

VET AQUADENT dodatek za pitno vodo za pse in mačke

Preberite več